Sajtóközlemények

AZ OPTANET SZOLGÁLTATÓ KFT. TÁMOP – 2.4.5 RUGALMAS MUNKAHELYEK PROJEKTJE

2014.01.25.

Az OPTANET Szolgáltató Kft.-nél sikeresen megvalósításra került az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett “A munka és a magánélet összehangolását segítő munkahelyi kezdeményezések az OPTANET Kft-nél.” című projekt. A vállalat 14 921 000 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a projekt megvalósítására.

Az Optanet Szolgáltató Kft. 1999-ben alakult, főbb tevékenységei a mobil internet, szerver bérlet és e-mail szolgáltatás. Az Optanet Kft. 2011 óta értékesít mobilinternetet – a Vodafone rendszerét használva -, mely teljes mobilitást nyújt előfizetőinek túlfogyasztási díj felszámolása nélkül. A vállalat a mobilinterneten túl, különböző szerver szolgáltatásokat biztosít ügyfeleinek, ezek közé sorolható a webszerver bérlet, virtuális webszerver, valamint az önálló szerver. Az Optanet Kft. különböző e-mail szolgáltatásaival teszi teljes körűvé szolgáltatásait, ide tartozik az egyéni postaláda a vállalat szerverein, webmail-grafikus kezelőfelület, avagy a plusz alias igénylése a cég weboldala alatt.

Az elnyert TÁMOP 2.4.5 pályázatban szereplő “rugalmas munkahely” kialakításának legfőbb célja az atipikus foglalkoztatási formák bevezetése, a versenyképesség növelése érdekében, valamint a munkaerő-piaci rugalmasság és biztonság együttes erősítése. Továbbá, a cég szervezeti kultúra fejlesztés részeként az irányítási, munkaszervezési, emberierőforrás-gazdálkodási szemlélet erősítése és az ezt támogató rendszerek fejlesztése és eszközök bevezetése. A projekt során a vállalatnál távmunka, csúsztatott munkakezdés és részmunkaidő, illetve egyéb rugalmasságot növelő eszközök bevezetésére került sor, többek között esélyegyenlőségi felelős munkakör kialakítása, környezetvédelmi és fenntarthatósági megbízott kiválasztása, élethelyzet és életvitel érzékeny személyügyi politika létrehozása. A projekt megvalósításának köszönhetően rugalmasabbá vált a vállalat, lehetőséget biztosítva ezzel a munkavállalók munka és magánéletének összehangolására.